Појас за парастомална кила

  • Дава потпора за ослабениот абдоминален ѕид по операција за колостома, илеостома или уростома;
  • Обезбедува доплолнителна поддршка на опуштен стомачен ѕид после операција и спречува создавање на хернија;
  • Рамномерно го распределува притисокот и обезбедува стабилност на абдоменот;
  • Се изработува индивидуално од специјална еластична ткаенина и се прави дупка во дијаметар на стомата.

Медицински индикации

  • По операција за колостома, илеостома или уростома;
  • Опуштен стомачен ѕид.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за парастомална кила”
Shopping Cart