Појас за двострана препонска кила

  • Индивидуален појас за двострана препонска кила кој се изработува според потребите на пациентот;
  • Има додаток во форма на перниче кој се поставува на хернијата и врши благ притисок;
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција.

Медицински индикации

Ингвинална (препонска) кила

Напомена

  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за двострана препонска кила”
Shopping Cart