Појас за еднострана препонска кила

  • Индивидуален појас за еднострана препонска кила кој се изработува според потребите на пациентот
  • Има додаток во форма на перниче кој се поставува на хернијата и врши благ притисок на килата ;
  • Со неговото носење се намалува можноста за вклештување на кила при напнување, кашлање или тешка физичка работа.
  • Поставувањето е едноставно со помош на лепливи ленти;
  • Може да се носи пред операција како поддршка и после операција како превенција;
  • Се изработува за лева и десна страна.

Медицински индикации

Ингвинална (препонска ) кила

Напомена

  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за еднострана препонска кила”
Shopping Cart