• Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на стапало Денис Браун

  6.263,00 ден
  • Ортозата е составена од метална шина и чевли изработени по мерка.
  • Чевлите треба да обезбедат фиксација на стапалото во правилна положба, а растојанието меѓу стапалата се регулира со променливата должина на металната шина.
  • Позицијата на стапалата во ортозата ја одредува лекар.
  • Ортозата се носи со цел да се обезбеди правилен раст на стапалата после третман на стапалата по методот на Понсети.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер

  1.260,00 ден

  2601| Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер со механизам за прилагодување на абдукција и аддукција

  • Го задржува колкот во правилна положба и помага за нормално развивање на колковите;
  • Големината се одредува според обем на стомак;

   

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за исчашени колкови по Павлик

  1.464,00 ден
  • Корективниот апарат по Павлик се користи при третмани на дисплазија и конгенитална дислокација на колк кај бебиња;
  • Специјално дизајниранза да се постави главата на фемурот во ацетабулумот, постигнувајќи флексија и умерена абдукција;
  • Ги поставуваат колковите во природна позиција и помагаат за нормално растење и развивање на колковите.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Флексорна и абдукциска ортоза – Tubingen

  6.633,00 ден
  • Tubingen – Абдукциона и флексиона ортоза за колкови која овозможува правилно созревање на колковите на вашето дете;
  • Конгенитална дисплазија на колкови претставува задоцнет развој на зглобната чашка на колкот;
  • Со абдукционата и флексиона ортоза Tubingen колковите на вашето дете се поставуваат во положба на флексија под агол поголем од 90°, а нозете се раширени под агол од 30° и 45°;
  • Не ја ограничува слободата на движење и обезбедува природно држење на телото- положба која детето ја има во матката;
  • Едноставно за користење и детето лесно се привикнува на ортозата;
  • Сигурно лекување (потврдено кај повеќе од 250.000 новореденчиња);
  • Ортозата е дизајнирана да може да си носи за време на сите активности (спиење, возење со автомобил во детско седиште или користење на базен).
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

  2605 | Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

  • Ортоза која ја подобрува стабилноста на колкот со поддршка и позиционирање на колковите во оптимална позиција бидејќи овозможува контролиран опсег на движење;
  • Топчестите зглобови на натколениците и страничните зглобови на колкот овозможуваат контролирани движења;
  • Mоже да се користи пост-оперативно за одржување на корегираната хируршка положба или за обезбедување максималната функција на пациентот за време на секојдневниот живот;
  • Подобреното налегнување на колкот поттикнува правилно обликување на ацетабуларниот и феморалниот дел и ја намалува можноста за сублуксација и дислокација.
  Додај во кошничка
Shopping Cart