Корективен апарат за корекција на стапало Денис – Браун

2602 | Корективен апарат за корекција на стапало Денис – Браун
Ортозата е составена од метална шина и чевли изработени по мерка. Чевлите треба да обезбедат фиксација на стапалото во правилна положба , а растојанието меѓу стапалата се регулира со променливата должина на металната шина. Позицијата на стапалата во ортозата ја одредува лекар.
Ортозата се носи со цел да се обезбеди правилен раст на стапалата после Ponseti третман на стапалата.

Медицински индикации

Q66(Q66.0-Q66.9) Конгенитални деформации на стапало;
M21.0-M21.6 Стекнати деформации на скочен зглоб и стапало;
M21.8 Други означени стекнати деформации на екстремитетите;
M21.9 Стекната деформација на екстремитет, неозначено;
G80(G80.0-G80.9) Инфантилна церебрална парализа;
Конгенитални аномалии на стапало.

Напомена

*Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корективен апарат за корекција на стапало Денис – Браун”
Shopping Cart