Флексорна и абдукциска ортоза – Tubingen

Шифра: 2601OBA Категории: , Ознака:

6.633,00 ден

Tubingen – Абдукциона и флексиона ортоза за колкови
Правилно созревање на колоковите на вашето дете
Конгенитална дисплазија на колкови претставува задоцнет развој на зглобната чашка на колкот.Со абдукционата и флексиона ортоза Tubingen колковите на вашето дете се поставуваат во положба на флексија под агол поголем од 90°, а нозете се раширени под агол од 30° и 45°. Времетраењето и начинот на лекување го одредува вашиот лекар, зависно од староста на детето и степенот на зрелост.

Опис

Предности на Tubingen ортозата:

  • Не ја огарничува слободата на движење.
  • Обезбедува природно држење на телото- положба која детето ја има во матката.
  • Едноставна употреба.
  • Детето лесно се привикнува на ортозата.
  • Сигурно лечење (потврдено кај повеќе од 250.000 новореденчиња).
  • Ортозата е дизајнирана да може да си носи за време на сите активности (за време на спиење,возење со автомобил во детско седиште или користење на базен).

Медицински индикации

  • Дисплазија на колк

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Флексорна и абдукциска ортоза – Tubingen”
Shopping Cart