• Детски ортози

  Пелени за широк повој

  1.300,00 ден
  • Пелена изработена од квалитетен материјал;
  • Eдноставно и практично решение за мајката и бебето;
  • Се поставува едноставно преку пелената за еднократна употреба, а заменува две тетра пелени и една шведска пелена;
  • Создадена во соработка со доктори од областа на ортопедијата и физијатријата;
  • Многу лесно се одржува, се пере во машина на 40°C, а пеглање не е потребно;
  • Една големина и се препорачува до 4 месечна возраст.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози за колк

  Корективни гаќички за корекција по Вехер

  801,00 ден

  2604 | Корективни гаќички за корекција на абдукција на колковите по вејкер

  Партиципација: 0%

  • Кај полесни форми на дисплазија на колк,
  • Го задржуваат колкот во правилна положба со што се овозможува правилно развивање;
  • Големината се одредува според телесната тежина;
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер

  1.260,00 ден

  2601| Корективен апарат за исчашени колкови по хилгерајнер со механизам за прилагодување на абдукција и аддукција

  • Го задржува колкот во правилна положба и помага за нормално развивање на колковите;
  • Големината се одредува според обем на стомак;

   

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за исчашени колкови по Павлик

  1.464,00 ден
  • Корективниот апарат по Павлик се користи при третмани на дисплазија и конгенитална дислокација на колк кај бебиња;
  • Специјално дизајниранза да се постави главата на фемурот во ацетабулумот, постигнувајќи флексија и умерена абдукција;
  • Ги поставуваат колковите во природна позиција и помагаат за нормално растење и развивање на колковите.
  Одбери опции
 • Детски ортози

  Флексорна и абдукциска ортоза – Tubingen

  6.633,00 ден
  • Tubingen – Абдукциона и флексиона ортоза за колкови која овозможува правилно созревање на колковите на вашето дете;
  • Конгенитална дисплазија на колкови претставува задоцнет развој на зглобната чашка на колкот;
  • Со абдукционата и флексиона ортоза Tubingen колковите на вашето дете се поставуваат во положба на флексија под агол поголем од 90°, а нозете се раширени под агол од 30° и 45°;
  • Не ја ограничува слободата на движење и обезбедува природно држење на телото- положба која детето ја има во матката;
  • Едноставно за користење и детето лесно се привикнува на ортозата;
  • Сигурно лекување (потврдено кај повеќе од 250.000 новореденчиња);
  • Ортозата е дизајнирана да може да си носи за време на сите активности (спиење, возење со автомобил во детско седиште или користење на базен).
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Појас за папочна кила – детска

  933,00 ден
  • Има специјално перниче со кое прави благ притисок на килата;
  • Спречува прогресија на килата;
  • Изработен е од еластичен материјал со памук.
  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

  2605 | Аталанта апарат за исчашени колкови за одење

  • Ортоза која ја подобрува стабилноста на колкот со поддршка и позиционирање на колковите во оптимална позиција бидејќи овозможува контролиран опсег на движење;
  • Топчестите зглобови на натколениците и страничните зглобови на колкот овозможуваат контролирани движења;
  • Mоже да се користи пост-оперативно за одржување на корегираната хируршка положба или за обезбедување максималната функција на пациентот за време на секојдневниот живот;
  • Подобреното налегнување на колкот поттикнува правилно обликување на ацетабуларниот и феморалниот дел и ја намалува можноста за сублуксација и дислокација.
  Додај во кошничка
Shopping Cart