Ортози

 • Sale!
  Колено

  Супракондиларна коленска ортоза со метални зглобови

  1.246,00 ден

  Отворена коленска ортоза која овозможува лесно поставување особено кај повозрасни корисници. На горната и долната старана на ортозата има леливи ленти, со кои се прицврстува ортозата. Страничните метални шини имаат зглобови, кој ја олеснуваат флексијата и екстензијата на коленскиот зглоб.

  Одбери опции
 • Sale!
  Колено

  Супракондиларна коленска ортоза со фишбајни и стабилизатор на патела

  1.059,00 ден

  Оваа коленска ортоза e изработена од трослоен неопрен, кој обезбедува топлина и подобра циркулација во коленото. Страничните пластични ленти (фишбајни)  го стабилизираат коленскиот зглоб. Еластичните ленти  вкрстено поставени околу отворот на патела, обезбедуваат дополнителна фиксација на патела, а со тоа и подобра стабилизација на коленскиот зглоб.

  Одбери опции
 • Ортози за стапало

  Силиконски сепаратор за прсти

  214,00 ден

  Силиконскиот сепаратор помага при корегирање на лошата позиција на палецот и неговото позиционирање при носење на чевли.

   

  Одбери опции
 • Ортози за стапало

  Ноќна ортоза за Hallux Valgus

  650,00 ден

  Ортозата се користи за конзервативен и за постоперативен третман на Hallux Valgus. Се носи при спиење, а лепливата лента овозможува дозирање на силата на корекција на позицијата на палецот.

  Одбери опции
 • Ортози за стапало

  Дневна Ортоза за Hallux Valgus

  420,00 ден

  Оваа ортоѕа за Hallux Valgus помага да се корегира позицијата на палецот на стапалото. Дизајнирана е да може да се користи во текот на денот и при носење на обувки.

  Додај во кошничка
 • Детски ортози

  Корективен апарат за корекција на стапало Денис – Браун

  2602 | Корективен апарат за корекција на стапало Денис – Браун
  Ортозата е составена од метална шина и чевли изработени по мерка. Чевлите треба да обезбедат фиксација на стапалото во правилна положба , а растојанието меѓу стапалата се регулира со променливата должина на металната шина. Позицијата на стапалата во ортозата ја одредува лекар.
  Ортозата се носи со цел да се обезбеди правилен раст на стапалата после Ponseti третман на стапалата.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Потколен апарат со ограничување на плантарна или дорзална флексија и скочен зглоб со приклучок на чевли

  2303 | Потколен апарат со ограничување на плантарна или дорзална флексија и скочен зглоб со приклучок на чевли
  Оваа механичка ортоза се изработува по индивидуална мерка , од метални шини поставени на надворешната и внатрешната страна на ортозата. Спојот со чевли е изведен со метална узенгија која е прицврстена за петата на чевелот и која ја превзема улогата на скочниот зглоб. За подобра удобност обложена е со филц, и природна кожа. Помага кај паднато стопало независно од која причина. Зависно од тежината и активноста на корисникот металните шини може да се челични или од алуминиумска легура со кои ортозата станува полесна.
  Користење на ортопедски чевли во спој со ортозата е неопходно.

  Додај во кошничка
 • Потколени ортози

  Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перонеус) – Varitex

  3.012,00 ден

  2302 | Потколен пластичен апарат со ограничување на плантарна флексија (Перенеус)
  Ортозата за ограничување на плантарната флексија  помага во одење кај проблеми со “паднато стапало” независно од кои причини.
  Благодарение на анатомскиот дизајн може да се вклопи во сите видови на чевли. Потребно е индивидуално адаптирање на ортозата од страна на ортопедски техничар.

  Одбери опции
Shopping Cart