• Надлакотни ортози

  Митела

  350,00 ден

  Оваа митела овозможува фиксација на рамото и надлактицата при скршеници на надлакотна коска или дислокации на рамо, како и при воспаленија и мекоткивни повреди. Ја стабилизира раката во посакуваната позиција и го поставува рамото во релаксирачка положба. Изработена е од неопрен.

  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Митела

  350,00 ден


  Оваа митела oвозможува фиксација на рамото и надлактицата при скршеници на надлакотна коска или дислокации на рамо, како и при воспаленија и мекоткивни повреди. Ја стабилизира раката во посакуваната позиција и го поставува рамото во релаксирачка положба. Изработена е од габардин материјал.

  Одбери опции
 • Лакт

  Лента за епикондилитис

  365,00 ден


  Специјално дизајнираното перниче прави притисок и ја растеретува тетивата и ја намалува болката во третманот кај епикондилитис. Лентата за епикондилитис е изработена од неопрен со универзална големина која се прилагодува.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

  Додај во кошничка
 • Лакт

  Неопренски стегач за лакт

  450,00 ден


  Неопренскиот стегач за лакт обезбедува заштита по целата површина на лактот, со компресијата што ја прави ја намалува болката, изработен е од неопрен, ја подобрува циркулацијата и го забрува процесот на лечење. Погоден за користење при физички и спортски активности.

  Одбери опции
 • Лакт

  Стегач за лакт – Epi Sensa

  2.545,00 ден

  Epi Sense – Ottobock ресорпција на едеми и изливи.
  Во случај на болки во лакотот, појава на оток или излив, Epi Sense  ја подобрува циркулацијата со што ја подобрува ресорпцијата на отоците. Истовремено ја намалува болката и ја подобрува функционалноста на лакотниот зглоб. Особено важно е тоа што во материјалот се вткаени антибактериски влакна (Skinguard технологија) за оптимална хигиена при повеќечасовно носење на ортозата.

  Одбери опции
 • Лакт

  Митела – луксузна

  440,00 ден


  Оваа луксузна митела овозможува фиксација на рамото и надлактицата при скршеници на надлакотна коска или дислокации на рамо, како и при воспаленија и мекоткивни повреди. Ја стабилизира раката во посакуваната позиција и го поставува рамото во релаксирачка положба. Изработена е од ламинирана ткаенина од внатрешната страна.

  Одбери опции
 • Лакт

  Митела со перниче 30°

  1.300,00 ден


  Оваа митела со перниче овозможува имобилизација на рамото и ограничување на движењето во абдукција од 30°. Индицирана е кај постоперативни тремани на рамо. Изработена е од ламинирана ткаенина и сунѓересто перниче за абдукција, дизајнот на перничето овозможува едноставна употреба за било која рака.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

  Додај во кошничка
 • Лакт

  Митела со перниче 45 – 60°

  1.300,00 ден


  Оваа митела со перниче овозможува имобилизација на рамото и ограничување на движењето во абдукција од 60° . Индицирана е кај постоперативни тремани на рамо. Изработена е од ламинирана ткаенина и сунѓересто перниче за абдукција, дизајнот на перничето овозможува едноставна употреба за било која рака.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

  Додај во кошничка
Shopping Cart