Еластичен корсет за кифоза

855,00 ден

Eластичниот корсет се препорачува за третирање на кифоза. Корсетот го корегира неправилното држење на телото,  ја намалува болката, дава поддршка и растеретува. Изработен е од еластичната бандажа која  дава удобност при носењето.

Медицински индикации

M40(M40.0-M40.2) Кифоза;
P13.4 Фрактура на клавикула при породување;
S42.0 Фрактура на клавикула;
Кифоза од различна природа еластична.

Напомена

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Еластичен корсет за кифоза”
Shopping Cart