Бандажа за клавикула

855,00 ден

Бандажата за клавикула прави имобилизација при повреда и скршеница на клучна коска. Појасот е направен од нерастеглив сунѓерест материјал и велкро ленти со кои едноставно се прилагодува на телото. Меката облога на ортозата дава удобност, не ја дразни кожата и не прави притисок.

Медицински индикации

M40(M40.0-M40.2) Кифоза;
P13.4 Фрактура на клавикула при породување;
S42.0 Фрактура на клавикула;
Кифоза од различна природа еластична.

Напомена

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Бандажа за клавикула”
Shopping Cart