Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи – со адаптација за WC – 3101DAB

15.930,00 ден

Цената е со вклучена адаптација

3101 | Универзална инвалидска колчичка со подвижен наслон и папучи кои се подесуваат – Стандард и со адаптација за WC

3101DAB е мултифункционална механичка инвалидска количка.

3101DAB е склоплива инвалидска количка со челичен рам и адаптација за WC.
Потпирачот за грб е наклонлив и потпирачите за нозе се подесливи и можат да бидат хоризонтални и со тоа  корисникот да биде во лежечка положба.
Количката има потпирач за глава, прилагодливи наслони за листот на нозете, подигнувачки потпирачи за раце.

*Потребна е дополнителна потврда за адаптација за WC(3201)

Карактеристики

  • Ширина на седиштето 440 mm,
  • Длабочина на седиштето 440 mm,
  • Висина на потпирачот за грб 460 mm,
  • Висина 1010/1240 mm,
  • Ширина 650 mm,
  • Должина 1300 mm,
  • Тежина тежина 26 kg,
  • Максимална тежина на корисникот до 100 kg.

Медицински индикации

G10-G13 Системски атрофии што примарно го зафаќаат централниот нервен систем;
G20 Паркинсонова болест;
G35-G37 Демиелинизирачки болести на централниот нервен систем;
G60-G64 Полиневропатии и други заболувања на периферен нервен систем;
G71-G72 Болести на мионевралната спојка на мускул;
G80.0 Спастична церебрална парализа;
G80.2 Спастична хемиплегична церебрална парализа;
G80.3 Дискинетична церебрална парализа;
G80.9 Инфантилна церебрална парализа, неозначена;
G81.9 Хемиплегија, неозначена;
G82(G82.0-G82.5) Параплегија и тетраплегија;
I69(I69.0-I69.8) Секвели од цереброваскуларна болест;
Т95.3 и Т95.9 Секвели од изгореници, корозии и смрзнатини;
M30-M36 Системски заболувања на сврзното ткиво;
B91 Секвели од полиомиелит;
Z89.5 Стекнат недостиг на нога до или под колено;
Z89.6 Стекнат недостиг на нога над колено;
Z89.7 Стекнат недостиг на двета долни екстремитети на било кое ниво освен само прсти;
Z96.8 Присуство на други означени функционални имплантати.

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Дополнителни информации

Правото на инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Универзална инвалидска количка со подвижен наслон и папучи – со адаптација за WC – 3101DAB”
Shopping Cart