Столче за бањање – NONO™

Детскиот стол за капење NONO™ е дизајниран да обезбеди соодветна хигиена, особено за најмладите корисници кои страдаата од церебрална парализа.
Правилната грижа за децата кои страдаат од церебрална парализа е навистина уникатна, а основините хигиенски активонсти се исклучително важни.
Благодарение на овој уред, детето е правилно заштитено за време на бањање, а ризикот од повреда е речиси невозможен.
Поради одржувањето на стабилна и удобна положба, детето многу полесно се подложува на капење.

Опис

Детското седиште од столчето за бањање е направено од алуминиумски цевки кои дополнително се заштитени со облога издржлива на висока температура. Како резултат на сето тоа, конструкцијата е отпорна на штетни ефекти од водата и потта. Покрај тоа, внатрешноста на цевките е исполнета со специјална пена што спречува навлегување на вода.

Медицински индикации

  • Церебрална парализа (ЦП)
  • Парализа или пареза
  • Повреди или ампутација на екстремитет
  • Деформитет на екстремитетите
  • Дегенерација или повреди на зглобовите на екстремитетот

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за бањање – NONO™”
Shopping Cart