• Елеватори

  Хидрауличен елеватор – Ulisse AO

  36.580,00 ден
  • Хидрауличен елеватор Ulisse AO со носивост до 180 кг;
  • Има цврста конструкција изработена од челична легура;
  • Се движи на четири тркала, има две сопирачки и копче за итни случаи.
  • Се користи за транспорт на пациенти на каратки растојанија- од кревет на инвалидска количка, тоалет или бања.
  • Може да се користи во домашни и болнички услови;
  • Корпата е удобна и дизајнирана да прави што помал притисок врз пациентот;
  • Во цената е вклучена и корпата.
  Додај во кошничка
 • Елеватори

  Електричен елеватор Falcon – Vermeiren

  54.640,00 ден
  • Електричен елеватор за транспорт на пациенти на картки растојанија- од кревет на инвалидска количка, тоалет или бања;
  • Може да се користи во домашни и болнички услови;
  • За 48 секунди подигнува од најниско до највисоко ниво;
  • Индикатор за статус на батерија;
  • Челична конструкција која овозможува транспорт на пациенти до 130 кг;
  • Се движи на четири тркала, има две кочници;
  • Има мотор за електрично подигнување/спуштање на пациентот;
  • Може да се склопи и не завзема место;
  • Во цената не е вклучена корпа за пациентот.
  Додај во кошничка
 • Елеватори

  Електричен елеватор Eagle 620 – Vermeiren

  56.600,00 ден
  • Електричен елеватор за транспорт на пациенти на картки растојанија- од кревет на инвалидска количка, тоалет или бања.
  • Може да се користи во домашни и болнички услови;
  • Има челична конструкција која овозможува транспорт на пациенти до 150 кг;
  • Се движи на четири тркала, има две кочници и копче за итни случаи;
  • Има мотор за електрично подигнување/спуштање на пациентот;
  • Може да се склопи и не завзема место;
  • Во цената не е вклучена корпа за пациентот.
  Додај во кошничка
 • Елеватори

  Корпа за електричен елеватор Eagle 620 & Falcon – Vermeiren

  7.200,00 ден
  • Корпа за пациенти за електричен елеватор Eagle 620 и Falcon;
  • Достапни се три модели на корпи: комфорт, хигиене и стандард;
  • Корпа стандард се препорачува за пациенти кои се стабилни во седечка позиција;
  • Корпа комфорт има дополнителен наслон во делот на главата и се препорачува за пациенти кои не се стабилни во седечка позиција;
  • Корпа хигиене има специјален отвор кој овозможува полесно поставување на пациентот на WC школка;
  • Достапни во материјал од полиетстер и мрежа;
  • Корпите со мрежа лесно се сушат и може да се користат при бањање на пациентот.
  Додај во кошничка
 • Дубаци и одалки

  Одалка со четири тркала (Ролатор) – DYO

  5.250,00 ден
  • Ролатор изработен од квалитетна легура на алуминиум, наменето за лица кои имаат тешкотии во одењето;
  • Склоплив и лесен со вкупна тежина од 7,5 кг;
  • Има четири тркала кои го олеснуваат движењето на корисниците;
  • Рачките се подесуваат по висината и имаат сопирачки кои се користат за намалување на брзината;
  • Ролаторот има седиште обложено со пена кое се користи за одмарање на корисникот по долги прошетки.
  Додај во кошничка
 • Дубаци и одалки

  Одалка со четири тркала (Ролатор) – Eco Plus

  7.580,00 ден
  • ECO-Plus е склоплива и високо прилагодлива одалка со 4 тркала;
  • Рачките се подесуваат во висина до 102 см, што ја прави практична и за повисоки корисници;
  • Опремена е со дополнителна мрежа за пазарување, седиште кое се преклопува и висококвалитетни сопирачки;
  • Има можност за прилагодување на висината на седиштето.;
  • Одалката има можност за целосно расклопување со цел за полесен транспорт во мал простор.
  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Гасеничар LG2004 Basic Antano

  • Технолошката иновација, грижaта кон крајниот корисник и вниманието насочено кон деталите, доведоа до креирање на совршен гасеничар LG2004 со цел да се олесни секојдневието на лицата со физичка попреченост.
  • Наменет е за лесно совладување на стрмни скалила за лица во инвалидски колички;
  • Лесен и едноставен за употреба;
  • Неспоредливо лесно користење на патентираниот систем за маневрирање.
  • Може да се ротира од 360 степени без многу напор.
  • Сигурноста во управувањето и инжинерските решенија дозволуваат заштеда на енергија и долготрајност на батериите.
  • Едноставен за употреба – четирите тркала зa маневрирање овозможуваат ротирање на уредот на тесни скалила без многу напор.
  Додај во кошничка
 • Пристапност

  Преклоплива алуминиумска рампа

  12.427,00 ден
  • Рампа која обезбедува поголема пристапност, полесен транспорт и поголема независност на лицата во инвалидски колички;
  • Се склопува за полесен транспорт.
  Додај во кошничка
Shopping Cart