Столче за бањање – AKVOLITO

Столчето за бањање AKVOLITO ™ е едноставно и иновативно решение што е корисно додека се грижите за лицата со посебни потреби.
Столчето за бањање AKVOLITO ™ се состои од цврста рамка изработена од алуминиум и, згора на тоа, штити од негативни ефекти на водата. Понатаму, рамката е опремена со капаци од пена што ја штитат кадата или детската када од гребење.

Опис

Конструкција на рамката овозможува прилагодување на аголот на навалување на четири области и тоа потпирач за нозе, седиште, потпирач за грб и потпирач за глава. Покрај тоа, седиштето може да се прилагоди на која било висина.
Што се однесува до тапацирот, тој е направен од непропустлива мрежа.
Столчето AKVOLITO е достапнo во различни бои – зависи од неговата големина.

Медицински индикации

  • церебрална парализа (CP)
  • парализа или пареза
  • poliomyelitis (Heine-Medin болест)
  • повреди на екстремитетите или ампутација на екстремитет
  • деформитети на екстремитетите
  • зглобен артритис и повреди

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Столче за бањање – AKVOLITO”
Shopping Cart