Индивидуални ортопедски влошки по гипсен отисок

6.150,00 ден

 • Спортските влошки се изработуваат по индивидуален отисок на гипсен модел на кој се моделирани сите неопходни корекции со цел рамномерно оптоварувањето на стапалата;
 • Петата е опфатена со влошката и поради тоа стапалото е статички урамнотежено;
 • Нагазната површина на влошката го прати анатомскиот облик на стапалото со што се обезбедува поголема нагазна површина и рамномерно оптеретување на долната страна на стапалото;
 • Материјалот од кој се изработуваат овие влошки е EVALUX кој се применува во ортопедијата, не прима влага и ги амортизира и апсорбира ударите при спортување со што се намалуваат микротраумите на стапалата и колената при спортување;
 • Се одликуваат со мала тежина (50 грама).

Напомена

 • Поддршка на сводот од стапалото;
 • Идеално биомеханичко распределување на оптоварувањата при спортување;
 • Преземање на дел од притисокот кое стапалото го врши врз подлогата;
 • Намалено напрегање на оптоварените делови од стапалото;
 • Намалено оптоварување на стапалото, скочниот зглоб, коленото и ‘рбетниот столб;
 • Стабилизирање на петата.

Медицински индикации

 • Metatarsalgia;
 • Pes planus et transferzoplanus;
 • Pes planovalgus ;
 • Pes

Дополнителни информации

 • При користењето на овие влошки потребни се поудобни обувки.
 • За полесно навикнување на влошките се почнува со носење еден час дневно и со зголемување на интервалот за по еден час за секој нареден ден.
 • Се перат во благ раствор од детергент .
 • Не смее да се сушат на извор на топлина.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Индивидуални ортопедски влошки по гипсен отисок”
Shopping Cart