• Детски ортопедски чевли

  Дигитална анализа на стапала

  600,00 ден
  • I-Step 5000 има 3744 сензори кои го мерат притисокот на стапалото на секои 0,25cm2;
  • Големиот број на сензори даваат прецизност и при скенирање на мали стопала (детски);
  • 1326 инфрацрвени диоди и рецептори кои се распоредени на половина милиметар;
  • Прецизно ја одредува големината на стапалото (должина и ширина) без да користи подвижни делови;
  • Со „анализа на релативен притисок“ се обезбедува точна слика, дури и кога корисникот стои на скенерот подолг период;
  • Сликите се прикачуваат во две или три димензии со голема и мала резолуција;
  • Корисникот добива примерок од резултатите во печатена форма;
  • Резултатите се чуваат во базата на податоци;
  • Врз основа на резултатите, препорачуваме соодветни ортопедски влошки кои се изработуваат индивидуално, со цел растеретување на пооптеретените зони, стабилизирање на петата и корекции на сводовите на стапалото.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Индивидуални влошки со медијално или латерално повишување

  950,00 ден
  • Медијално или латерално повишување со штосе оптоварувањето се враќа во центар на зглобот и петата.
  • Го намалуваат оптоварувањето и притисокот врз скочниот зглоб, коленото, колкот и ‘рбетот;
  • Се препорачува при деформитети во скочниот зглоб и надолжниот свод на стапалото;
  • Имаат супинационо перничеза оптимална поддршка на надолжниот лак (сводот) на стапалото;
  • Дополнително може са се вгради метатарзално перниче;
  • Изработени од висококвалитетна кожа.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Индивидуални спортски влошки

  1.680,00 ден
  • Спортски влошки кои се изработуваат индивидуално, со сите неопходни корекции со цел оптоварувањето на стапалата да биде оптимално распределено;
  • Петата е опфатена со влошката и поради тоа стапалото е статички урамнотежено;
  • Нагазната површина на влошката го прати анатомскиот облик на стапалото, со што се обезбедува поголема нагазна површина и рамномерно оптеретување на долната страна на стапалото;
  • Материјалот од кој се изработуваат овие влошки e EVALUX кој се применува во ортопедијата, не прима влага и ги амортизира и апсорбира ударите при спортување со што се намалуваат микротраумите на стопалата и колената при спортување;
  • Се одликуваат со мала тежина (50гр).
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Индивидуални ортопедски влошки по гипсен отисок

  6.150,00 ден
  • Спортските влошки се изработуваат по индивидуален отисок на гипсен модел на кој се моделирани сите неопходни корекции со цел рамномерно оптоварувањето на стапалата;
  • Петата е опфатена со влошката и поради тоа стапалото е статички урамнотежено;
  • Нагазната површина на влошката го прати анатомскиот облик на стапалото со што се обезбедува поголема нагазна површина и рамномерно оптеретување на долната страна на стапалото;
  • Материјалот од кој се изработуваат овие влошки е EVALUX кој се применува во ортопедијата, не прима влага и ги амортизира и апсорбира ударите при спортување со што се намалуваат микротраумите на стапалата и колената при спортување;
  • Се одликуваат со мала тежина (50 грама).
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Кожни влошки за скратување 1 – 3 см

  1.200,00 ден
  • Ортопедски влошки со скратување, изработени од висококвалитетна кожа;
  • Се изработуваат индивидуално по утврденото скратување;
  • Во влошката се вградуваат ортопедско-технички додатоци со различни облици, дебелини и тврдини со цел да се добие растоварување на газењето;
  • Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од ‘рбетот.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Ортопедски влошки – Dino

  3.330,00 ден
  • Ортопедски влошки за корекција на стапало кај деца и возрасни;
  • Имаат супинациоски клин за подигнување на сводот на стапалото;
  • За поголеми плановалгуси можно е вградување на клинови за поддршкач
  • Петата целосно се опфаќа во чашка за подобра корекција;
  • Се препорачува кај потешки форми на деформитети на стапалото;
  • Најдобри резултати се постигнуваат во детска возраст;
  • Изработени од антиалергиски ортотичен материјал кој лесно се одржува;
  • Се прилагодуваат индивидуално според потребите на корисникот.
  Додај во кошничка
 • Ортози за стапало

  Кожни влошки со гумено супинационо перниче за рамни стапала

  750,00 ден
  • Ортопедски влошки изработени од кожа;
  • Наменети за најчестиот деформитет на стапалото, паднат надолжен свод (спуштен табан).
  • Во влошката е вградено супинационо перниче кое го враќа сводот во анатомска положба со што ја подобрува статиката на стоењето и го распоредува оптоварувањето на стапалата, колената и ‘рбетниот столб.
  • Ја намалува болката во нозете и притисокот врз зглобовите;
  Одбери опции
 • Ортози за стапало

  Силиконски влошки за цело стапало

  1.250,00 ден
  • Силиконскa влошкa која обезбедува анатомска поддршка на стапалото и распределба на оптоварувањето на долниот дел од стапалото;
  • Изработена од силикон со две густини, од кои едната (особено мека) е за петата и метатарзалниот дел од стапалото;
  • Има смирувачко и релаксирачко дејство;
  • Може да се постави во секој чевел.
  Одбери опции
Shopping Cart