Потколена корективна лонгета за корекции на деформитети на стaпало

2.584,00 ден


Со овааа ортоза за деформитети на стапало обезбедуваме одмор, физиолошка позиција на стапалото по операција на коските или меките ткива на стапалото или глуждот, во случаи на хемиплегија, параплегија и повреда на периферни нерви, после операции на Ахиловата тетива, како и после фрактури на глуждот и стапалото.
Се користи за позиционирање на зглобот на колкот и зглобот на глуждот во случаи кога лекувањето бара долг одмор во кревет.

Опис

  • Изработена од полиетиленски материјал од 3мм.
  • Со прилагодлива Т – шина на ѓонот, стапалото е поставено на саканата висина и агол на ротација.
  • За поголема удобност, ортозата од внатре е обложена со перничиња од сунѓер и текстил кои по потреба може да се перат.

Напомена

  • Осигурајте се дека производот е соодветен за големината на стапалото.
  • Ако е можно, носете  памучни чорапи додека го користите производот.
  • Овој производ се користипо препорака на лекар само за дадените индикации  и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Потколена корективна лонгета за корекции на деформитети на стaпало”
Shopping Cart