• Sale!
  Ортози

  Еластичен стегач за скочен зглоб

  360,00 ден
  • Стегач за скочен зглоб изработен од материјал со инфраред технологија кој ја задржува топлината на телото;
  • Стегачот помага во подобрување на циркулацијата и намалување болката;
  • Удобен за носење;
  • Антибактериски материјал која е удобен и има компресија за цврста поддршка на скочниот зглоб.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Стегач за скочен зглоб Malleo Sensa – Ottobock.

  2.550,00 ден
  • Malleo sensa обезбедува стабилност на глуждот после повреди или воспаленија;
  • Помага во намалување на болките и го стабилизира глуждот;
  • Обезбедува поддршка без да го ограничи движењето;
  • Изработена од тридимензионална рамно плетена ткаенина со насочени зони за компресија;
  • Има добро распоредена компресија која помага во намалување на отокот и изливите во зглобот;
  • Има интегрирани, анатомски обликувани техно гел влошки кои прават микромасажа;
  • Стегачот е анатомски обликуван.
  Одбери опции
 • Ортози

  Стегач за скочен зглоб

  800,00 ден
  • Стегач за скочен зглоб со силиконски влошки од двете страни кои даваат поддршка и имаат масажен ефект на зглобот;
  • Помага во подобрување на циркулацијата и намалување на отоците при истегнување на скочниот зглоб;
  • Изработен е од специјална компресивна ткаенина која овозможува воздухот слободно да циркулира.
  Одбери опции
 • Sale!
  Потколени ортози

  Стегач за скочен зглоб

  560,00 ден

  Овој стегач за зглоб ви го стабилизира глуждот и овзможува слободно движење при одење и за време на спортување.

  Одбери опции
 • Ортози

  Неопренски стегач за скочен зглоб

  800,00 ден
  • Неопренскиот стегач за поддршка на скочниот зглоб при истегнување, повреда, фрактура и по операција;
  • Обезбедува топлина и поддршка на скочниот зглоб во случаи на хроничен артритис и нестабилност;
  • Има еластични ленти кои се вкрстени за дополнителна поддршка;
  • Изработен е од порозен неопрен кој овозможува воздухот да циркулира и спречува прекумерно потење во пределот на зглобот.
  Одбери опции
 • Ортози

  Неопренска ортоза за скочен зглоб со странична поддршка

  1.130,00 ден
  • Неопренска ортоза која обезбедува поддршка и топлина во пределот на скочниот зглоб;
  • Странично се поставени пластични ленти за дополнителна поддршка на внатрешна и надворешна страна на зглобот, во случаи на истегнување на тетивите на глуждот;
  • Може да се користи како поддршка при нестабилност (повторливи истегнувања на скочниот зглоб), хронична болка во скочниот зглоб и како заштита при спортски активности;
  • Изработен е од порозен неопрен кој овозможува воздухот да циркулира и спречува прекумерно потење во пределот на зглобот.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Имобилизатор за скочен зглоб

  1.400,00 ден
  • Имобилизатор за скочен зглоб со воздушни перничиња;
  • Обезбедува фиксација на скочниот зглоб;
  • Има два пластични дела кои се фиксираат со лепливи ленти;
  • Се препорачува при дисторзија и хронична болка на скочен зглоб;
  • Може да се користи и за заштита на скочниот зглоб при спортски активности.
  Додај во кошничка
 • Потколени ортози

  Ортоза за стабилизација Malleo Sprint – Ottobock.

  3.200,00 ден
  • Модерна активна ортоза која безбедно го стабилизира скочниот зглоб по акутни повреди или при хронична нестабилност;
  • Ортозата овозможува да се свитка стапалото нагоре и надолу, со што не го ограничува движењето при одење и при спортски активности;
  • Ортозата е удобна при носење благодарение на анатомска форма, меките перничиња и порозниот материјал кој не ја иритира кожата.
  Одбери опции
Shopping Cart