Корективен апарат за корекција на скочен зглоб – Редерсман

7.922,00 ден

2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб
Овој корективен апарат Редерсман овозможува рана мобилизација со прилагодување на степенот на дорзифлексија и плантарна флексија на позицијата на глуждот.
Се користи за пост-оперативна стабилизација при повреди на тетивите, лигаментите и меките ткива. Кај хронична нестабилност на лигаментите, нестабилни фрактури на дисталната тибија и фибула, фрактури на фибула кои се решени со импланти.

Опис

  • Делумната подвижност на глуждот која е  контролирана овозможува рана функционална мобилизација.
  • Специјално дизајнираниот ѓон овозможува физиолошко одење.
  • За поголема удобност ортозата одвнатре е обложена со сунѓер и текстил.

Напомена

  • Осигурајте се дека производот е соодветен за големината на стапалото.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации  и не може да се комбинира со кој било друг производ.
  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед, физијатар или хирург.

ФЗОМ Медицински индикации

М19.1 Посттрауматска артроза на други зглобови;
M19.9 Артроза, неспицифицирано;
M21.0 Валгус деформација, некласифицирана на друго место;
M21.1 Варус деформација, некласифициран на друго место;
M21.2 Флексиона деформација;
M21.9 Стекнати деформации на екстремитети, неспецифицирано;
M36.2 Хемофилична артропатија (D66-D68 );
M24.5 Контрактура на зглоб;
M62.4 Контрактура на мускул;
T93.2 Секвели од фрактура на долен екстремитет;
T93.3 Секвели од дислокација, шинување и истегнување на долен
екстремитет;
T93.5 Секвели од повреда на мускул и тетива на долен екстремитет.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Корективен апарат за корекција на скочен зглоб – Редерсман”
Shopping Cart