Ахилова чизма со воздух – Malleo Immobil Air Walker

6.600,00 ден

2304 | Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала

Доплата: 2.190 ден.

Malleo Immobil Air Walker е ортоза која се користи за конзервативно и постоперативно лекување на повреди во пределот на стапалото и глуждот. Може да се користи за широк спектар на апликации кои се движат од повреди на лигаменти, меки ткива, и повреди на тетива до фрактури на преден дел на стопалото и глуждот. Исто така можна примена има и кај ампутации на exostosis кај hallux valgus.

  • Лесно се аплицира со лепливи ленти
  • Одговара за лева и десна нога
  • Заоблениот дел за газење овозможува физиолошко одење со ортозата
  • Влошките во ортозата ја подобруваат удобноста
  • Интегрираната воздушна пумпа овозможува подобро налегнување и стабилност на стопалото.
  • Со сетот од клинови кои се вметнуваат под петата се добива бараната флексија на скочниот зглоб кај руптура на Ахилова тетива.

Медицински индикации

 • Фрактури на дисталната фибула
 • Постоперативно и конзервативно лечење на скршениците кај предниот дел на стапалото, метатарзусот и глуждот
 • Искривување/превиткување на глуждот
 • После повреди на меките делови на стапалото
 • Руптура на Ахилова тетива

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ахилова чизма со воздух – Malleo Immobil Air Walker”
Shopping Cart