• Потколени ортози

  Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала – Ахилова чизма

  4.410,00 ден

   2304 | Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала

  • Ортоза со скочен зглоб и метална сандала која се користи за конзервативен и постоперативен третман на фрактури на потколеница, за постоперативен третман на лигаменти на скочен зглоб, меки ткива и тетиви, за третман кај хронична нестабилност на лигаментите и дислокација на перонеална тетива, за продолжено лекување на talus calcaneus, за рана функционална терапија по конзервативен или хируршки третман на руптура на Ахилова тетива;
  • Ортозата има комплет составен од 3 подигнувачи на пета кои обезбедуваат фиксен агол на флексија на скочниот зглоб и овозможува растеретување на Ахиловата тетива;
  • Секој подигнувач овозможува имобилизација под агол од 12,5 степени;
  • Внатрешноста е обложена со фротир за поголема удобност;
  • Лесен е за употреба и има димензии што го опфаќаат секој глужд.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Корективен апарат за корекција на скочен зглоб – Редерсман

  7.922,00 ден

  2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб

  • Корективен апарат Редерсман кој овозможува рана мобилизација со прилагодување на степенот на дорзифлексија и плантарна флексија на позицијата на глуждот;
  • Се користи за пост-оперативна стабилизација при повреди на тетивите, лигаментите и меките ткива.
  • Кај хронична нестабилност на лигаментите, нестабилни фрактури на дисталната тибија и фибула, фрактури на фибула кои се решени со импланти;
  • Делумната подвижност на глуждот која е контролирана овозможува рана функционална мобилизација;
  • Специјално дизајнираниот ѓон овозможува физиолошко одење. Во внатрешноста ортозата е обложена со сунѓер и текстил за поголема удобност.
  Одбери опции
 • Потколени ортози

  Ахилова чизма со воздух – Malleo Immobil Air Walker

  6.600,00 ден

  2304 | Потколен апарат со скочен зглоб и метална сандала

  Доплата: 2.190 ден.

  • Malleo Immobil Air Walker е ортоза која се користи за конзервативно и постоперативно лекување на повреди во пределот на стапалото искочниот зглоб;
  • Лесно се аплицира со лепливи ленти и одговара за лева и десна нога. Заоблениот дел за газење овозможува физиолошко одење со ортозата;
  • Влошките во ортозата ја подобруваат удобноста;
  • Интегрираната воздушна пумпа овозможува подобро налегнување и стабилност на стаалото;
  • Со сетот од клинови кои се вметнуваат под петата се добива бараната флексија на скочниот зглоб при руптура на Ахилова тетива.
  Одбери опции
 • Ортози

  Потколена корективна лонгета за корекции на деформитети на стaпало

  2.584,00 ден
  • Oртоза за деформитети на стапало која обезбедува одмор, физиолошка позиција на стапалото по операција на коските или меките ткива на стапалото или глуждот, во случаи на хемиплегија, параплегија и повреда на периферни нерви, после операции на Ахиловата тетива, како и после фрактури на глуждот и стапалото;
  • Се користи за позиционирање на зглобот на колкот и зглобот на глуждот во случаи кога лекувањето бара долг одмор во кревет;
  • Изработена од полиетиленски материјал од 3мм;
  • Со прилагодлива Т – шина на ѓонот, стапалото е поставено на саканата висина и агол на ротација;
  • За поголема удобност, ортозата од внатре е обложена со перничиња од сунѓер и текстил кои по потреба може да се перат.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Корективен апарат за корекција на скочен зглоб

  2608 | Корективен апарат за корекција на скочен зглоб (Редерсман)

  • Динамична потколена ортоза која се изработува по индивидуален отисок има вграден флексибилен и еластичен зглоб за глужд, со што се овозможува оптимална контрола на глуждот и стапалото.
  • На задната страна на ортозата вграден е граничник со кој се ограничува и регулира прекумерно спуштање на стапалото.
  • Овозможува добра поддршка кај нестабилност во валгус или варус (навалување на глуждот).
  • За поголема удобност постои можност за обложување на внатрешноста на ортозата како и можност за додавање на индивидуално произведена влошка под стапалото.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  2610 | Потколена корективна лонгета за корекција на деформитети на стапало

  • Ортоза на глуждот (AFO), која е изработена по индивидуален отисок, помага за подобрување на начинот на одење преку спречување или ограничување на несакани движења на потколеницата и стапалото, притоа давајќи поддршка на послабите мускули на потколеницата.
  • Исто така се користи за одржување на позицијата на скочните зглобови, корекции на деформитети и помага во намалувањето на спастичноста.
  • Изработена е од пластика со можност заради поголема удобност да се обложи од внатрешната страна на ортозата.
  Додај во кошничка
Shopping Cart