Неопренска ортоза за колено со фишбајни – полуотворена

Шифра: 2201MOC Категории: , , Ознака:

1.201,00 ден

Ортозата со фишбајни обезбедува добра стабилизација на коленото со помош на вградените странични фишбајни кои ги растоваруваат внатрешните и надворешните лигаменти на коленото.
Помага во процесот на третман на повреди на лигаменти, лезии на меките ткива и другите проблеми со зглобовите на коленото.

Опис

  • Дизајниран е од специјален неопрен кој е порозен. Порите овозможуваат дишење на кожата и спречуваат прекумерно потење во пределот на коленото.
  • Отвореноста на натколениот дел на ортозата овозможува лесно ставање и вадење.
  • Проблемот со лизгање на ортозата е решен со лепливи ленти на долниот и горниот крај на ортозата.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Осигурајте се дека силиконското перниче целосно ја опфаќа пателата.
  • Проверете дали страничните фишбајни за растоварување на лигаментите се правилно центрирани на страничните и медијалните површини на колената.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Неопренска ортоза за колено со фишбајни – полуотворена”
Shopping Cart