• Коленски Ортози

  Неопренски стегач за пателарна тетива

  670,00 ден

   

  • Стегачот е изработен од специјалнa неопренска ткаенина, која овозможува воздухот слободно да циркулира;
  • Во предниот дел има отвор кој е анатомски дизајниран и дополнително засилен за поддршка на пателата;
  • Странично има ленти со кои се прилагодува степенот на компресија;
  • Пријатен за носење и спречува потење на коленото.
  Одбери опции
 • Колено

  Трака за пателарна тетива

  460,00 ден
  • Траката за пателарна тетива се користи при спортски активности кај третман на тетива на пателата;
  • Има вградено силиконско перниче кое ја растеретува тетивата на пателата.
  Додај во кошничка
 • Колено

  Волнен стегач за колено

  230,00 ден
  • Стегач за колено изработен од волна, која дава топлина при ревматски заболувања или повреди;
  • Не го ограничува движењето и е удобен за секојдневно носење.
  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено – затворен

  630,00 ден
  • Стегач за колено кој обезбедува поддршка при благи трауми и повреди;
  • Изработен е од пoрозен неопрен кој овозможува воздухот слободно да циркулира и спречува потење во делот на коленото.
  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со перниче за патела

  700,00 ден
  • Стегач за колено со вградено перниче за поддршка на пателата. Го штити коленото, особено при спортски активности;
  • Има меко перниче кое ги минимизира ударите во коленото при удирање и паѓање.;
  • Изработен од порозен неопрен кој овозможува воздухот слободно да циркулира и спречува потење во пределот на коленото.
  Одбери опции
 • Колено

  Еластичен стегач за колено – Genu Sensa – Ottobock.

  2.870,00 ден
  • Стегач за колено Genu Sensa кој го стабилизира и растеретува коленото при движење и спортски активности;
  • Изработен е од тридимензионална плетена ткаенина со насочени зони на компресија;
  • Компресијата го поддржува сензомоторниот систем и на тој начин ја активира стабилизацијата на мускулите во коленото;
  • Има вградено гел перниче во облик на прстен кое ја растеретува пателата;
  • Странично се поставени фишбајни за дополнителна поддршка и стабилност на коленото;
  • Материјалот е антибактериски, кој спречува создавање на непријатни мириси.
  Одбери опции
 • Колено

  Отворен стегач за патела

  1.100,00 ден
  • Стегач со отвор кој дава стабилизација на пателата и спречува нејзино изместување;
  • Има две лепливи ленти, што овозможува лесно и точно позиционирање, како и прилагодување на големината и затегнатоста според потребите на пациентот;
  • Се препорачува при болки во фемурот, остеоартритис и повреди на менискус;
  • Изработен е од порозен неопрен кој овозможува воздухот да циркулира и спречува потење.
  Додај во кошничка
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со отвор на патела

  790,00 ден
  • Стегачот со отвор на патела обезбедува топлина и поддршка во пределот на коленото;
  • Има вградено силиконско перниче кое ја држи пателата и дава одлична стабилизација на коленото;
  • Се препорачува при патело-феморална болка, полесни трауми на зглобот на коленото, повреди на лигаментите, остеоартритис и лезии на менискусот;
  • Изработен е од порозен неопрен кој овозможува воздухот да циркулира и спречува потење.
  Одбери опции
Shopping Cart