• Колено

  Трака за пателарна тетива

  460,00 ден

  Траката за пателарна тетива се користи при спортски активности кај третман на тетива на пателата.
  Ја растеретува тетивата на пателата со притисок кој го обезбедува силиконското перниче вградено во стегачот.

  * Се прилагодува на сите големини.

  Додај во кошничка
 • Колено

  Волнен стегач за колено

  230,00 ден

  Волнениот стегач за колено помага во состојби кога на коленскиот зглоб му е потребно затоплување.

  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено – затворен

  630,00 ден

  Овој неопренски стегач за колено се користи при лесни трауми и повреди.
  Обезбедува топлина и стабилност во пределот на коленото.

  Одбери опции
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со перниче за патела

  700,00 ден

  Овој стегач за колено со перниче за патела обезбедува топлина и стабилност во пределот на коленото.
  Го штити коленскиот зглоб особено во спортски активности, благодарение на мекото перниче на коленото кое ги минимизира ударите во коленото при удирање и паѓање.

  Одбери опции
 • Колено

  Еластичен стегач за колено – Genu Sensa – Ottobock.

  2.870,00 ден

  Genu Sensa – стабилизација и ратеретување на коленото.
  Коленската ортоза Genu Sensa го стабилизира коленскиот зглоб во случаи на болка, отоци или воспаленија со што ја потпомага неговата функција и помага за намалување на болката. Гел перничето  со прстенест облик го усмерува движењето на пателата (чашката на коленото).Компресијата ги намалува отоците и изливот во коленото. Удобноста и сигурноста ја подобруваат бочните спирални опруги (појачувања) на ортозата.

  Одбери опции
 • Колено

  Отворен стегач за патела

  1.100,00 ден

  Овој стегач за патела е индициран за болки во феморалната коска, остеоартритис и особено за повреди на менискусот.
  Го растеретува коленото со обезбедување притисок по цел обем на коленото особено со засилената поддршка на пателата.

  * Се прилагодува на сите големини.

  Додај во кошничка
 • Колено

  Неопренски стегач за колено со отвор на патела

  790,00 ден

  Стегачот за колено со отвор на патела обезбедува топлина и поддршка во пределот на коленото.
  Силиконското перниче кое ја опфаќа пателата обезбедува  одлична стабилизација на коленото со позиционирање на пателата (капата на коленото). Тоа помага во процесот на лекување во случаи на патело-феморална болка, полесни трауми на коленскиот зглоб, повреди на лигаментите, остеоартритис и лезии на менискусот.

  Одбери опции
 • Колено

  Ортоза за стабилизација на патела – Patella Pro – Ottobock.

  8.312,00 ден

  Синдромот на пателофеморална болка (болка зад пателата) е честа причина за болка во предниот дел на колената. Од разни биомеханички причини, пателата може болно да испадне од својата природна положба.
  Тоа е причината заради која е креирана Patella Pro. Ортозата ја држи пателата во центар при флексија и при екстензија на коленото.
  Специјалниот механизам на ортоза осигурува и обезбедува само онолку поддршка колку што е потребно
  Корисниците на Patella Pro потврдуваат големо намалување на болката во предниот дел на колената, чувство на сигурност за време на секојдневните активности и значително подобрување на квалитетот на нивниот живот.

  Одбери опции
Shopping Cart