Неопренска ортоза за колено со метални зглобови – отворена

Шифра: 2201MOG Категории: , , Ознака:

1.690,00 ден

Вградените странични зглобови на оваа отворена неопренска ортозата  максимално ги растоваруваат внатрешните и надворешните лигаменти на коленото.
Овозможува добра стабилизација на коленото и позиционирање на пателата (капата на коленото).
Помага во процесот на лекување на повреди на лигаментите, лезии на меките ткива и други проблеми со коленото.

Опис

  • Проблемот со лизгање на ортоза е решен со лепливи ленти на долниот и горниот крај на ортозата.
  • Дизајниран е од специјален неопрен кој е порозен. Порите овозможуваат дишење на кожата и спречуваат прекумерно потење во пределот на коленото.
  • Фактот дека предниот дел е целосно отворен, обезбедува лесно поставување на ортозата.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Проверете дали страничните зглобови за растоварување на лигаментите се правилно центрирани на страничните и медијалните површини на колената.
  • Осигурајте се дека силиконското перниче целосно ја опфаќа пателата.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Неопренска ортоза за колено со метални зглобови – отворена”
Shopping Cart