Појас за спуштен стомак

  • Абдоминалниот ѕид (стомачниот) ги задржува како вистински појас сите стомачни органи на нивната нормална природна позиција.
  • Промените на стомачниот ѕид како општа слабост или растегнување ( на пр. трудница) доведуваат до тоа ,стомачните органи да го изгубат своето нормално лежиште и стомакот се спушта.
  • На ослабен и спуштен стомачен ѕид може да се влијае на два начина. Со вежби, со помош на кои се враќа тонусот на мускулите на стомачниот ѕид, и со носење на појасот за спуштен стомак кој ослабениот стомачен ѕид го потпира однадвор, а со тоа ги подига и внатрешните органи.
  • Не претставува проблем кај лицето што го носи во текот на секојдневните активности, удобен е и лесно се поставува.

Медицински индикации

  • Хернија;
  • По хируршка интервенција во пределот на абдомен;
  • По породување.

Напомена

  • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за спуштен стомак”
Shopping Cart