Појас за трудници

Шифра: 7402SPA Категории: , Ознака:

1.237,00 ден

Појасот за трудници обезбедува поддршка на сакроилијачната регија во текот на бременоста. Ги растеретува мускулите во долниот дел на грбот при болки во тој дел.
После раѓање се врти и се користи како позитив ,за да се спречи попуштање и деформација на стомакот.
За употреба после раѓање, прво се вадат пластчните фишбајни.

Се користи со препорака на лекар.

Опис

  • Изработен е еластично ткаење обложено со памучно предиво.
  • Благодарение на ткаенината со воздушни пори, минимизирано  е создавњето на пот и влага на телото.
  • Фиксирајте го појасот под вашиот стомак, поставувајќи ги пластичните фишбајни на лумбалниот дел, а лепливите ленти напред.
  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.

Медицински индикации

  • Состојби во бременоста кои бараат растеретување и поддршка како на абдоменалната мускулутура, така и на лумбалниот дел.
  • По породувањето се употребува фотографски, поставувајки го обратно со цел да се спречи појава на слабост, зголемување и деформација на стомакот.

К40-К46 Хернии;
O26.9 Состојба поврзана со бременоста, неозначено;
O30(O30.0-O30.9) Мултипла гестација;
O32(O32.0-O32.9) Грижа за мајката кај позната или претпоставена неправилна положба
на фетусот.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за трудници”
Shopping Cart