• Sale!
  Појаси и мидери

  Еластичен мидер со ногавици

  574,00 ден

  Компресивен мидер со ногавици.
  Дополнителна предна абдоминална поддршка.

  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за трудници

  1.237,00 ден

  Појасот за трудници обезбедува поддршка на сакроилијачната регија во текот на бременоста. Ги растеретува мускулите во долниот дел на грбот при болки во тој дел.
  После раѓање се врти и се користи како позитив ,за да се спречи попуштање и деформација на стомакот.
  За употреба после раѓање, прво се вадат пластчните фишбајни.

  Се користи со препорака на лекар.

  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за затоплување

  427,00 ден

  Појасот за затоплување  ја задржува природната топлина на телото и има слабо компресивно дејство во половината и стомакот.

  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за папочна кила

  1.340,00 ден

  Појасот за папочна кила обезбедува поддршка кај абдоминалните хернии правејќи притисок со специјалното перниче, спречувајќи го напредувањето на хернијата.
  Се користи со препорака на лекар.

  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за папочна кила

  Папочната кила кај бебињата настанува кога постои слабост на мускилите околу или зад папокот, па дел од цревата поминуваат низ тој отвор. Тогаш папокот на бебето ,,расте“, што изгледа доста страшно за родителите на детето. Папочна кила се јавува кај едно на пет новородени. Не е опасна состојба, ниту болна. Килата се зголемува кога плаче бебето.
  Појасот за папочна кила лесно се поставува, издадениот дел од појасот прави притисок на килата и ја враќа во првобитната положба.

  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

  1.148,00 ден

  7401 | Појас за спуштен стомак

  Овој појас за спуштен стомак oбезбедува поддршка на абдоминалната регија после оперативни зафати. Го спречува опуштањето на стомакот после бременост.

  Се користи со препорака на лекар.

  Достапен е во две висини: 20 и 26 cm.

   

  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак

  Абдоминалниот ѕид (стомачниот) ги задржува како вистински појас сите стомачни органи на нивната нормална природна позиција. Промените на стомачниот ѕид како општа слабост или растегнување ( на пр. трудница) доведуваат до тоа ,стомачните органи да го изгубат своето нормално лежиште и стомакот се спушта.
  На ослабен и спуштен стомачен ѕид може да се влијае на два начина. Со вежби, со помош на кои се враќа тонусот на мускулите на стомачниот ѕид, и со носење на појасот за спуштен стомак  кој ослабениот стомачен ѕид го потпира однадвор, а со тоа ги подига и внатрешните органи.
  Не претставува проблем кај лицето што го носи во текот на секојдневните активности, удобен е и лесно се поставува.

  Додај во кошничка
 • Појаси и мидери

  Појас за еднострана препонска кила

  801,00 ден

  7404 | Појас за еднострана препонска кила

  Појасот за еднострана препонска кила се користи пред и после операции кај хернии во ингвиналната регија (препон).

  Се користи со препорака на лекар.

  * Се прилагодува на сите големини

   

  Одбери опции
Shopping Cart