• Sale!
  Појаси и мидери

  Еластичен мидер со ногавици

  574,00 ден
  • Компресивен мидер со ногавици.
  • Дополнителна предна абдоминална поддршка.
  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за затоплување

  583,00 ден
  • Појасот за затоплување изработен од волна, ја задржува природната топлина на телото;
  • Има благо компресивно дејство во половината и стомакот.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

  1.148,00 ден

  7401 | Појас за спуштен стомак

  • Појас за спуштен стомак кој дава поддршка на абдоминалната регија после хируршки интервенции;
  • Спречува опуштањето на стомакот после бременост.
  • Висина на појасот 20 – 26 см.

   

  Одбери опции
 • Појаси и мидери

  Појас за трудници

  1.237,00 ден
  • Појас за трудници кој обезбедува поддршка на сакроилијачната регија во текот на бременоста.
  • Ги растеретува мускулите во долниот дел на грбот при болки во тој дел.
  • По породување се врти и се користи како позитив, за да се спречи попуштање и деформација на стомакот.
  • При користење по породување се вадат пластичните фишбајни.
  Одбери опции
 • Индивидуални производи

  Појас за спуштен стомак

  • Абдоминалниот ѕид (стомачниот) ги задржува како вистински појас сите стомачни органи на нивната нормална природна позиција.
  • Промените на стомачниот ѕид како општа слабост или растегнување ( на пр. трудница) доведуваат до тоа ,стомачните органи да го изгубат своето нормално лежиште и стомакот се спушта.
  • На ослабен и спуштен стомачен ѕид може да се влијае на два начина. Со вежби, со помош на кои се враќа тонусот на мускулите на стомачниот ѕид, и со носење на појасот за спуштен стомак кој ослабениот стомачен ѕид го потпира однадвор, а со тоа ги подига и внатрешните органи.
  • Не претставува проблем кај лицето што го носи во текот на секојдневните активности, удобен е и лесно се поставува.
  Додај во кошничка
 • Појаси и мидери

  Суспензориум

  650,00 ден
  • Суспензориум за тестиси изработен од еластична ткаенина која обезбедува сигурна заштита и поддршка без да ги ограничува движењата;
  • Обезбедува заштита на теститисите при спортски активности;
  • Дава поддршка на тестисите при воспалителни процеси, варикозитети и воспаленија.
  Додај во кошничка
Shopping Cart