Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.

1.148,00 ден

7401 | Појас за спуштен стомак

Овој појас за спуштен стомак oбезбедува поддршка на абдоминалната регија после оперативни зафати. Го спречува опуштањето на стомакот после бременост.

Се користи со препорака на лекар.

Достапен е во две висини: 20 и 26 cm.

 

Опис

  • Изработен е еластично ткаење обложено со памучно предиво.
  • Благодарение на ткаенината со воздушни пори, минимизирано  е создавњето на пот и влага на телото.
  • Се поставува на половината и се фиксира со лепливите ленти на  предната страна.

Медицински индикации

К40-К46 Хернии.

Напомена

  • Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде хирург.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за спуштен стомак 20 – 26 см.”
Shopping Cart