Појас за папочна кила

Папочната кила кај бебињата настанува кога постои слабост на мускилите околу или зад папокот, па дел од цревата поминуваат низ тој отвор. Тогаш папокот на бебето ,,расте“, што изгледа доста страшно за родителите на детето. Папочна кила се јавува кај едно на пет новородени. Не е опасна состојба, ниту болна. Килата се зголемува кога плаче бебето.
Појасот за папочна кила лесно се поставува, издадениот дел од појасот прави притисок на килата и ја враќа во првобитната положба.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Појас за папочна кила”
Shopping Cart