Пневматски коленски зглоб – 3R106

Пневматскиот коленски зглоб 3R106 ги олеснува секојдневните активности.
Секој кој се грижи за домот и сака да биде активен  ја знае важноста на флексибилноста на движењето. Од подигање предмети од под  до отворање на најдолните фиоки  потребен е голем агол на свиткување на коленото. Ова е причината зошто корисниците сакаат коленски зглоб со функционалност што е што поблиску до природниот модел. 3R106 има двојна пневматска единица со вентил за контрола на свиткувањето. При поголема брзина на одење, отпорот на свиткувањето се зголемува авто-адаптивно, што спречува преголемо свиткување, а со тоа движењата се хармонични и контролирани дури и при поголема брзина на одење. Свиткувањето на коленото е до 170 °.
Коленoто е  наменето за корисници со степен на активност среден до висок (2+3)

Опис

  • Максимална телесна тежина 100кг.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Пневматски коленски зглоб – 3R106”
Shopping Cart