• Навлаки

  Силиконска навлака (Линер) APDT-TP/APFR-TP – Alps®

  Силиконска навлака со градуирана дебелина на материјалот, од подебел слој на предната страна кон потенок слој на задниот дел, за да обезбеди поголема слобода на движење на корисниците. Во предниот дел навлаката има дебелина од 6 мм, а во задниот 3 мм. Со ова се обезбедува помала иритација и високо ниво на заштита на коскените делови.  Навлаката се препорачува за корисници со подколена ампутација (транстабијална), со средно и високо ниво на активност.

  Додај во кошничка
 • Стапала

  Карбонско стапало Mahi

  Со својот уникатен систем на зглобна карбонска пружина, Мahi уште подобро го реплицира ефектот на мускулите и тетивите на природното стапало. Mahi овозможува пријатно движење, со многу поголема динамичност и неспоредливо ниво на мобилност. Со својот елегантен финиш, мат црн изглед и пружина од јаглеродни влакна, Mahi се издвојува од конкуренцијата. Една од првите карактеристики што сe забележува кај ова стапало е неговата многу мала височина. Може да се каже дека е стапало со низок профил.

  • Мека, балансирана амортизација при нагазување на пета, за подобар трансфер во фаза на целосно оптоварување на стапалото.
  • Ефикасно, стабилно оптоварување на стапалото, одлична распределба на тежината.
  • Mahi обезбедува најмалку 8 ° на странична инклинација (инверзија и еверзија), гарантирајќи одлична стабилност на кој било терен.
  Додај во кошничка
 • Протези

  Карбонско стапало Upya

  Upya стапалото го репродуцира природното движење на човекот. Има уникатен дизајн кој одговара на големини од 25 cm до 29 cm. Деловите на Upya делуваат како скелет, додека динамичниот дизајн на пружината обезбедува сила исто како природна нога. Ова стапало гарантира удобност, стабилност и динамика, карактеристики што се потребни за поголема мобилност на корисникот.

  • Динамично: благодарение на неговата карбонска пружина која овозможува зголемен поврат на енергија.
  • Целосно биомеханичко: одличен дизајн кој го реплицира скелетот на природното стапало.
  • Обезбедува комфор: благодарение на неговата специфична геометрија и материјалите од кој е изработен.
  • Нагазот на пета е мек и удобен.
  • Upya е стабилно стапало, со кое ќе се чувствувате самоуверено.
  • Upya добро се прилагодува на различни површини, така што повеќе не морате да се грижите за вашето движење по нерамен терен.
  • Водоотпорно на слатка, хлорирана и солена вода.
  Додај во кошничка
 • Колена

  Микропроцесорско колено Orion3

  Микропроцесорското колено Orion 3 има подобрени функции и понапредна технологија. Orion3 им овозможува на корисниците безбедно да го реплицираат природното движење низ различни терени и со различни брзини.

  Водоотпорен: Orion 3 e тестиран на млаз вода од повеќе правци и доби меѓународен сертификат за IP-55. Ова им овозможува на корисниците да имаат поголема слобода и да не бидат ограничени од временските услови. Orion3 е опремен со дренажни отвори, што овозможува водата слободно да истекува од уредот. Строгите тестови потврдуваат дека корисниците на Orion3 се безбедни на дожд.

  Подобрени перформанси за стабилност: Микропросерки командуваните функции го намалуваат ризикот од сопнување или паѓање. ESP функцијата го прилагодува хидрауличниот отпор во реално време, обезбедувајќи оптимална поддршка на положбата, без разлика дали се движите во гужва, на нерамен терен, падини, скали или стоите. Orion3 континуирано ја следи активноста на корисникот и соодветно на тоа реагира за поголема безбедност.

  Природно движење: Orion3 има карактеристика која обезбедува поголема отпорност на флексија кога ќе се појави ненадејно забавување, со што доведува до зголемена сигурност на коленото. Со ова корисникот добива поголема поддршка, контрола и стабилност.

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Микропроцесорско колено – SmartIP

  Погодно е за користење во надворешни услови за корисници со среден и висок степен на активност.
  SmartIP е микропроцесорско контролирано колено што користи компјутерска технологија со која во реално време го подесува коленото до оптимални поставки на флексија и екстензија на коленото индивудуално за секој корисник со што се намалува енергијата потребна за чекорење.

   

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Микропроцесорко колено C-LEG

  C-Leg им помага на луѓето со ампутација на долните екстремитети да постигнат поактивен и независен начин на живот.
  Со многуте иновативни карактеристики, безбеден, динамичен и модерен. Без разлика дали сте на рамен терен, се спуштате по скали, падини или тешки површини како што се шумски пат, песок и чакал, па дури и одење наназад  C-Leg активно се прилагодува на секојдневните ситуации. Стоењето со малку свиткано колено сега е уште поприродно и поопуштено. Независност од временските услови зашто C-Leg е оценета со услов IP67. Овој рејтинг значи дека C-Leg 4 е заштитен од оштетување од дожд или краткотрајно потопување во слатка вода до длабочина од еден метар максимум триесет минути. Исто така, нова е можноста за контрола на C-Leg со помош на апликацијата на уредите со Apple (iOS) и Android.

  Додај во кошничка
 • Колена

  Пневматско колено RAYOME 4 BAR

  Пневматско колено со висок агол на флексија од 159°, што им овозможува на корисниците поголем комфор додека клекнуваат, седат или се облекуваат. Благодарение на матерјалите употребени во изработката на коленото RAYOME, истото е ултра-лесно но се одликува со голема цврстина. Брзината на флексијата и екстензијата на коленото се прилагодува индивидуално според потребите и можностите на корисникот, со што се овозможува поприродно и стабилно одење.

  Додај во кошничка
 • Зглобни механизми

  Пневматски коленски зглоб – 3R106

  Пневматскиот коленски зглоб 3R106 ги олеснува секојдневните активности.
  Секој кој се грижи за домот и сака да биде активен  ја знае важноста на флексибилноста на движењето. Од подигање предмети од под  до отворање на најдолните фиоки  потребен е голем агол на свиткување на коленото. Ова е причината зошто корисниците сакаат коленски зглоб со функционалност што е што поблиску до природниот модел. 3R106 има двојна пневматска единица со вентил за контрола на свиткувањето. При поголема брзина на одење, отпорот на свиткувањето се зголемува авто-адаптивно, што спречува преголемо свиткување, а со тоа движењата се хармонични и контролирани дури и при поголема брзина на одење. Свиткувањето на коленото е до 170 °.
  Коленoто е  наменето за корисници со степен на активност среден до висок (2+3)

  Додај во кошничка
Shopping Cart