Ортоза за рамо – Omo Neurexa

12.976,00 ден

 • Omo Neurexa служи за стабилизација на рамото после мозочен удар;
 • Мозочниот удар или повредите на централниот или периферниот нервен систем можат дa доведат до парализа на рамото;
 • Се јавува болка и отежнато движење на раката;
 • Една од причинита за таа болка во рамото е делумната дислокација на главата на хумерусот од рамениот зглоб;
 • Omo Neurexa го подобрува налегнувањето на главата на хумерусот во чашката на рамениот зглоб со што  се ублажува причината за болката;
 • Тоа помага рамото да се стабилизира и правилно да функционира;
 • Omo Neurexa ортозата значително ја ублажува болката и ја подобрува целокупната положба на телото.

Големина

Медицински индикации

 • Хемипараза/ хемиплегија
 • Повреди на плексусот
 • Периферни нервни оштетувања на вратен дел од рбет
 • Сублуксации на рамо и во невролошки случаеви

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за рамо – Omo Neurexa”
Shopping Cart