• Лакт

  Лента за епикондилитис

  505,00 ден


  Специјално дизајнираното перниче прави притисок и ја растеретува тетивата и ја намалува болката во третманот кај епикондилитис. Лентата за епикондилитис е изработена од неопрен со универзална големина која се прилагодува.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

  Додај во кошничка
 • Лакт

  Неопренски стегач за лакт

  565,00 ден


  Неопренскиот стегач за лакт обезбедува заштита по целата површина на лактот, со компресијата што ја прави ја намалува болката, изработен е од неопрен, ја подобрува циркулацијата и го забрува процесот на лечење. Погоден за користење при физички и спортски активности.

  Одбери опции
 • Лакт

  Стегач за лакт – Epi Sensa

  2.660,00 ден

  Epi Sense – Ottobock ресорпција на едеми и изливи.
  Во случај на болки во лакотот, појава на оток или излив, Epi Sense  ја подобрува циркулацијата со што ја подобрува ресорпцијата на отоците. Истовремено ја намалува болката и ја подобрува функционалноста на лакотниот зглоб. Особено важно е тоа што во материјалот се вткаени антибактериски влакна (Skinguard технологија) за оптимална хигиена при повеќечасовно носење на ортозата.

  Одбери опции
 • Надлакотни ортози

  Ортоза за рамо – Omo Neurexa

  12.976,00 ден

  Omo Neurexa служи за стабилизација на рамото после мозочен удар.
  Мозочниот удар или повредите на централниот или периферниот нервен систем можат да предизвиккаат парализа на рамото. Чувствувате болка и движењето на раката ви станува тешко.
  Една од причинита за таа болка во рамото е делумната дислокација на главата на хумерусот од рамениот зглоб. Omo Neurexa го подобрува налегнувањето на главата на хумерусот во чашката на рамениот  зглоб со што  се ублажува причината за болката.Тоа помага рамото да се стабилизира и правилно да функционира . Omo Neurexa ортозата забележително ја ублажува болката и води до подобрување на целокупната положба на телото.

  Одбери опции
Shopping Cart