• Надлакотни ортози

  Имобилизатор за рамо

  1.750,00 ден
  • Имобилизаторот за рамо, изработен од материјалсо висока удобност и цврстина;
  • Прави имобилизација и стабилизација на рамото и надлактицата и ја намалува болката;
  • Се фиксира и прилагодува со помош на лепливи ленти;
  • Се користи при скршеници на рамо и надлактица, луксации и сублуксации на рамо и кај постоперативни состојби.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Имобилизатор за рамо

  1.240,00 ден
  • Имобилизаторот за рамо изработен од материјал со висока удобност и цврстина;
  • Прави имобилизација и стабилизација на рамото и надлактицата и ја намалува болката;
  • Се фиксира и прилагодува со помош на лепливи ленти;
  • Се користи при скршеници на рамо и надлактица, луксации и сублуксации на рамо и кај постоперативни состојби.
  Одбери опции
 • Надлакотни ортози

  Неопренски стегач за рамо

  1.130,00 ден
  • Неопренски стегач за рамо кој овозможува заштита, затоплување и поддршка на рамото;
  • Се користи кај хронична болка во рамо, при спортски активности и посттрауматски состојби.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Ортоза за рамо – Omo Neurexa

  12.976,00 ден
  • Omo Neurexa служи за стабилизација на рамото после мозочен удар;
  • Мозочниот удар или повредите на централниот или периферниот нервен систем можат дa доведат до парализа на рамото;
  • Се јавува болка и отежнато движење на раката;
  • Една од причинита за таа болка во рамото е делумната дислокација на главата на хумерусот од рамениот зглоб;
  • Omo Neurexa го подобрува налегнувањето на главата на хумерусот во чашката на рамениот зглоб со што  се ублажува причината за болката;
  • Тоа помага рамото да се стабилизира и правилно да функционира;
  • Omo Neurexa ортозата значително ја ублажува болката и ја подобрува целокупната положба на телото.
  Одбери опции
Shopping Cart