Ортопедски чевли кај парцијални ампутации

6.470,00 ден

4111 | Ортопедски чевли кај парцијални ампутации со надградување на ампутацијата

  • Чевли изработени од висококвалитетна природна кожа;
  • Индивидуално за корисници кај кои од разни причини има недостаток на палец или дел од предниот дел на стапалото.;
  • Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат деформитети;

 

Напомена

  • Стручно лице зема мерки од стапалата на корисникот;
  • Корисникот, во соработка со стручно лице одбира модели и материјали;
  • Можност за избор на различни бои на природна кожа за изработка на горниот дел, како избор на бои за ѓон и начин на прицврстување (велкро ленти или врвки);
  • Комплетно индивидуално производство;
  • Вградување на соодветни додатоци за корекција;
  • Вградена ортопедска влошка.

ФЗОМ Медицински индикации

S80.1 Контузија на други и на неозначени делови на потколеница;
S98.0 Трауматска ампутација на ниво на глужд и стапало;
S98.1 Трауматска ампутација на еден прст на ногата;
S98.2 Трауматска ампутација на два или повеќе прсти на ногата;
S98.9 Трауматска ампутација на стапало, неозначено ниво;
Z89.4 Стекнат недостиг на стапало и глужд;
Z89.8 Стекнат недостиг на горни и долни екстремитети на било кое ниво;
Q72.3 Конгенитално отсуство на стапало и прсти;
T93.6 Секвели од повреда од смачкување и трауматска ампутација на долен екстремитет;
T95.3 Секвели од изгореници, корозија и смрзнатици на долен екстремитет.

Препишува

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортопедски чевли кај парцијални ампутации”
Shopping Cart