Чевли кај скратување на екстремитети над 6 см

10.870,00 ден

4113 | Чевли кај скратување на екстремитети над 6 см

 • Чевли изработени од висококвалитетна природна говедска кожа;
 • Индивидуално кај корисници кај кои има разлика во должината на екстремитетите од било која причина;
 • Се препорачува да се носат заради рамномерно оптоварување и заштита на колковите, спречување на појава на сколиоза и болки во лумбалниот дел од ‘рбетот;
 • Во чевлите се вградени корективни елементи со кои се корегираат деформитети.

Напомена

 • Стручно лице зема мерки од стапалата на корисникот;
 • Корисникот, во соработка со стручно лице одбира модели и материјали;
 • Можност за избор на различни бои на природна кожа за изработка на горниот дел, како избор на бои за ѓон и начин на прицврстување (велкро ленти или врвки);
 • Комплетно индивидуално производство;
 • Вградување на соодветни додатоци за корекција;
 • Вградена ортопедска влошка.

ФЗОМ Медицински индикации

 • M21.7 Нееднаква должина на екстремитет-стекната;
 • Q72.8 Конгенитално скратување на долен екстремитет.

Препишува

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде ортопед или физијатар.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Чевли кај скратување на екстремитети над 6 см”
Shopping Cart