Индивидуални влошки со медијално или латерално повишување

950,00 ден

 • Медијално или латерално повишување со штосе оптоварувањето се враќа во центар на зглобот и петата.
 • Го намалуваат оптоварувањето и притисокот врз скочниот зглоб, коленото, колкот и ‘рбетот;
 • Се препорачува при деформитети во скочниот зглоб и надолжниот свод на стапалото;
 • Имаат супинационо перничеза оптимална поддршка на надолжниот лак (сводот) на стапалото;
 • Дополнително може са се вгради метатарзално перниче;
 • Изработени од висококвалитетна кожа.

Опис на додатоци

 • Супинационото перниче: при паднат надолжен свод на стапалото (рамно стапало) и овозможува рамномерно оптоварување на стапалото.
 • Метатарзално перниче: при деформитети во предниот дел на стапалото и паднат попречен свод на метатарзусот. Овозможува рамномерно оптоварување на предниот дел на стапалото.
 • Медијални или латерални повишувања: при деформитетите во скочниот зглоб и надолжниот свод на стапалото. Со нивното вградување оската на оптоварувањето се враќа во центар на зглобот и петата.

Медицински индикации

 • Pes varus;
 • Pes valgus.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Индивидуални влошки со медијално или латерално повишување”
Shopping Cart