• 'Рбет

  Шансова кравата

  400,00 ден

  2501 | Шансова кравата едноделна

  • Анатомски обликувана сунѓереста ортоза, со памучна заштитна навлака која се вади и е едноставна за одржување и има можност за носење при спиење.
  • Со ортозата се прави растеретување, ја намалува болката во вратот со ограничување на некои движења и ја позиционира главата на потребна висина.
  • Индицирана е цервикална дискус хернија, остеоартритис и при мускулна болка.
  Одбери опции
 • Врат

  Шансова кравата

  400,00 ден

  2501 | Шансова кравата едноделна

  • Анатомски обликувана сунѓереста ортоза, со памучна заштитна навлака која се вади и е едноставна за одржување и може да се носи при спиење;
  • Прави растеретување, ја намалува болката во вратот со ограничување на некои движења и ја позиционира главата на потребна висина;
  • Индицирана е цервикална дискус хернија, остеоартритис и при мускулна болка.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Шансова кравата – Дводелна

  739,00 ден
  • Дводелна шансова кравата изработена од мека медицинска пластика, а на рабовите е обложена со мек материјал за поголема удобност;
  • Прави релаксација на мускулите на вратот, ја намалува болката и превенира болни движења;
  • Има лепливи ленти за прицврстување;
  • Може да се регулира висината.
  Одбери опции
 • Врат

  Шансова кравата Филаделфија

  900,00 ден
  • Шансовата кравата Филаделфија овозможува целосно ограничување на движењата на вратот после трауми и цервикална дискус хернија;
  • Дава стабилизација кај цервикални скршеници и ја намалува болката при мускулни истегнувања;
  • Изработена е од лесен и флексибилен материјал, составена е од два дела (преден и заден дел) кои меѓу себе се поврзани со леплива трака.
  • Изработена од компресивна пена и е компатибилен при рендген снимања и магнетна резонанцa;
  Одбери опции
 • Врат

  Шансова кравата Филаделфија со отвор

  900,00 ден
  • Целосно го ограничува движењето на вратот по трауми на вратот и хернијација на цервикален диск;
  • Обезбедува стабилизација при фрактури на цервикалниот ‘рбет и се користи за намалување на болката при истегнување на мускулите во вратот;
  • Дава поддршка на слаб и повреден врат и помага во намалување на болката;
  • Изработена од компресивна пена и е компатибилен при рендген снимања и магнетна резонанцa;
  • Има отвор во средината во случај да има потреба од трахеотомија;
  • Се фиксира со леплива лента.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Ортоза за врат Smartspine

  3.395,00 ден
  • Ортоза за врат со универзална големина, која има можност за прилагодување на висината во девет различни позиции, за да се обезбеди оптимално прилагодување на пациентот;
  • Има едноставен дводелен дизајн кој овозможува ортозата да се фиксира брзо и едноставно за да се спречи поместување на вратот на пациентот;
  • Изработена од флексибилен материјал кој дава поддршка и може да се обликува на топлина;
  • Внатрешноста е обложен е со пена која овозможува воздухот слободно да циркулира за поголема удобност на пациентот;
  • Има дополнителен сет на влошки за полесно одржување;
  • Големиот отвор на душникот овозможува пристап до каротидниот пулс и поставување на трахеотомија.
  Додај во кошничка
 • 'Рбет

  Граден корсет

  1.250,00 ден
  • Обезбедува стабилизација при фрактури на градната коска;
  • Дава поддршка на градната коска по операција на отворено срце или торакална операција;
  • Изработен е од еластична ткаенина со памук која овозможува воздухот слободно да циркулира;
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Тораколумбален корсет

  2.140,00 ден

  2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  Партиципација: 50% (828 ден)
  Доплата: 485 ден.

  • Tораколумбален корсет со метални шини, кој овозможува постојана поддршка, компресија и стабилизација на цел ‘рбетен столб, со што значително се намалуваат болките во овој дел на телото;
  • Во лумбалниот дел поставени се дополнителни фишбајни за подобра поддршка на половината;
  • Корсетот го исправува телото со што ги влече рамениците наназад и помага во лекување на кифоза;
  • Се користи за хиперекстензија во третман на благи фрактури на лумбалниот и торакалниот ‘рбет (вертебрален);
  • Изработен е од прозрачен еластичен материјал кој овозможува воздухот слободно да циркулира;
  • Може да се одвои на два дела и по потреба да се носи само долниот дел како лумбален појас.
  Одбери опции
Shopping Cart