• 'Рбет

  Граден корсет

  1.250,00 ден
  • Обезбедува стабилизација при фрактури на градната коска;
  • Дава поддршка на градната коска по операција на отворено срце или торакална операција;
  • Изработен е од еластична ткаенина со памук која овозможува воздухот слободно да циркулира;
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Тораколумбален корсет

  2.140,00 ден

  2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  Партиципација: 50% (828 ден)
  Доплата: 485 ден.

  • Tораколумбален корсет со метални шини, кој овозможува постојана поддршка, компресија и стабилизација на цел ‘рбетен столб, со што значително се намалуваат болките во овој дел на телото;
  • Во лумбалниот дел поставени се дополнителни фишбајни за подобра поддршка на половината;
  • Корсетот го исправува телото со што ги влече рамениците наназад и помага во лекување на кифоза;
  • Се користи за хиперекстензија во третман на благи фрактури на лумбалниот и торакалниот ‘рбет (вертебрален);
  • Изработен е од прозрачен еластичен материјал кој овозможува воздухот слободно да циркулира;
  • Може да се одвои на два дела и по потреба да се носи само долниот дел како лумбален појас.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет платнен лумбален со фишбајни

  1.424,00 ден

  2510 | Корсет платнен лумбален со фишбајни

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири фишбајни кои се поставени паралелно на `рбетот;
  • Во предниот дел има една лепенка, што го прави поедноставен за поставување;
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет платенен лумбален со фишбајни

  1.705,00 ден

  2510 | Корсет платнен лумбален со фишбајни

  Партиципација: 50% (712 ден)
  Доплата: 281 ден.

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири фишбајни кои се поставени паралелно на `рбетот;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и дополнителни странични лепенки за затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет платнен лумбален со метални шини

  1.655,00 ден

  2511 | Корсет платнен лумбален со метални шини

  • Корсет платнен лумбален наменет за ублажување на оптоварувањето во ‘рбетoт и за намалување на болката;
  • Изработен од еластичен материјал кој овозможува воздухот да циркулира, совршено се прилагодува на анатомијата на телото и е удобен за носење;
  • Во задниот дел има четири метални шини кои даваат поголема поддршка во лумбалниот дел;
  • Во предниот дел има две лепенки, повисок заден дел и странични лепенки за дополнително затегнување.
  • Помага при спондилоза, долно грбна болка, лумбоишијалгија.
  • Се препорачува и како заштита при дигање на потешки предмети и физичка активност.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Еластичен корсет за кифоза

  690,00 ден
  • Еластичeн корсет кој се препорачува за третман на кифоза;
  • Корсетот го корегира неправилното држење на телото;
  • Ја намалува болката, дава поддршка на грбната мускулатура и растеретува;
  • Изработен е од еластичен материјал кој е удобен при носење.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Еластичен корсет за кифоза

  855,00 ден
  • Eластичeн корсет кој се препорачува за третман на кифоза -корекција на неправилно држење;
  • Ја намалува болката;
  • Обезбедува поддршка и релаксација;
  • Изработен е од еластичен материјал кој е удобен при носење.
  Одбери опции
 • 'Рбет

  Корсет за кифоза со метални шини

  1.459,00 ден

  • Корсет за кифоза кој се препорачува за корекција на неправилно држење на телото;
  • Има метални шини кои овозможуваат дополнителна стабилизација и поддршка на рамениот појас и грбот;
  • Изработен е од еластичен материјал кој е удобен при носење.
  Одбери опции
Shopping Cart