Карбонско стапало Upya

Категории: ,

Upya стапалото го репродуцира природното движење на човекот. Има уникатен дизајн кој одговара на големини од 25 cm до 29 cm. Деловите на Upya делуваат како скелет, додека динамичниот дизајн на пружината обезбедува сила исто како природна нога. Ова стапало гарантира удобност, стабилност и динамика, карактеристики што се потребни за поголема мобилност на корисникот.

 • Динамично: благодарение на неговата карбонска пружина која овозможува зголемен поврат на енергија.
 • Целосно биомеханичко: одличен дизајн кој го реплицира скелетот на природното стапало.
 • Обезбедува комфор: благодарение на неговата специфична геометрија и материјалите од кој е изработен.
 • Нагазот на пета е мек и удобен.
 • Upya е стабилно стапало, со кое ќе се чувствувате самоуверено.
 • Upya добро се прилагодува на различни површини, така што повеќе не морате да се грижите за вашето движење по нерамен терен.
 • Водоотпорно на слатка, хлорирана и солена вода.

Технички податоци

 • Големини: 25 – 29  см
 • Тежина на пациентот: 50 – 110 кг
 • Висина: 140 мм
 • Тежина без навлака: 635 гр
 • Тежина со навлавка: 700 гр
 • Материјали: стаклени влакна и јаглерод, галванизиран / нерѓосувачки челик со висока цврстина, армиран полиамид

Ниво на мобилност

 • К1, К2

Дополнителни информации

 • Компатибилност со протези на колена: Да
 • Компатибилност со типот на ампутација: сите нивоа на ампутација
 • Гаранција: 2 години
Shopping Cart