Неопренска ортоза за колено со метални зглобови – полуотворена

Шифра: 2201MOF Категории: , , Ознака:

1.450,00 ден

 • Ортоза со вградени странични зглобови кои максимално ги растоваруваат внатрешните и надворешните лигаменти на коленото, без да го ограничува движењето;
 • Обезбедува добра стабилизација на коленото и позиционирање на пателата (капата на коленото);
 • Помага во процесот на лекување на повреди на лигаментите, лезии на меките ткива и други повреди на коленото;
 • Во горниот и долниот дел има лепливи ленти кои спречуваат поместување и лизгање на ортозата;
 • Изработена од порозен неопрен кој овозможува воздухот да циркулира и спречува прекумерно потење во пределот на коленото;
 • Дел од предниот дел се отвора што овозможува полесно поставување на ортозата.

Медицински индикации

 • Дегенеративни промени во коленото;
 • Посттрауматска и постоперативна нестабилност;
 • Повреди на лигаменти;
 • Повреди на меки ткива.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Неопренска ортоза за колено со метални зглобови – полуотворена”
Shopping Cart