Неопренска ортоза за колено со фишбајни

Шифра: 2201MOB Категории: , , Ознака:

1.350,00 ден

Ортозата за колено со фишбајни обезбедува загревање, добра стабилизација на коленото и позиционирање на пателата (капата на коленото) со вграденото силиконско перниче кое ја опфаќа пателата.
Вградените странични фишбајни ги растоваруваат внатрешните и надворешните лигаменти на коленото.
Ортозата е индицирана при третман на остеоартритис, повреди на лигаменти, останати повреди на колено и менискус.
Обезбедува целосна заштита при спортските активности.

Опис

  • Дизајниран е од специјален неопрен кој е порозен.
  • Порите овозможуваат дишење на кожата и спречуваат прекумерно потење во пределот на коленото.
  • Проблемот со лизгање на ортозата е решен со лепливи ленти на долниот и горниот крај на ортозата.

Напомена

  • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
  • Осигурајте се дека силиконското перниче целосно ја опфаќа пателата.
  • Проверете дали страничните фишбајни за растоварување на лигаментите се правилно центрирани на страничните и медијалните површини на коленото.
  • Овој производ се користи по препорака на лекар и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Големина

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Неопренска ортоза за колено со фишбајни”
Shopping Cart