Ортоза за стабилизација на патела – Patella Pro – Ottobock.

Шифра: 2201OBA Категории: , Ознака:

8.312,00 ден

 • Синдромот на пателофеморална болка е честа причина за болка во предниот дел на коленото;
 • Како последица на различни биомеханички причини, пателата може да се помести нанадвор, од својата природна положба;
 • Ортозата Patella Pro е специјално дизајнирана за да ја држи пателата во зглобот на бедрената коска, при свиткување (флексија) и исправање (екстензија) на ногата;
 • Има механизам за следење на пателата кој безбедно ја води пателата во физиолошкиот зглоб и на тој начин го спречува нејзиното лизгање нанадвор;
 • Со центрирање на пателата во зглобот, притисокот врз ‘рскавицата физиолошки се распределува низ целата површина;
 • Помага да се стабилизира зглобот на коленото и ја ублажува болкат. Дава чувство на сигурност за време на секојдневните активности и го подобрува квалитетот на живот.

Големина

Медицински индикации

 • Пателофеморален синдром, луксации и сублуксации на петала;
 • Хондропатија и хондромалација на патела;
 • Ретропателарен остеоартритис;
 • Повреда на патела и пателофеморална нестабилност;
 • Предна болка на колено после операција.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Ортоза за стабилизација на патела – Patella Pro – Ottobock.”
Shopping Cart