Еластичен стегач за колено – Genu Sensa – Ottobock.

Шифра: 2201OBB Категории: , Ознака:

2.870,00 ден

 • Стегач за колено Genu Sensa кој го стабилизира и растеретува коленото при движење и спортски активности;
 • Изработен е од тридимензионална плетена ткаенина со насочени зони на компресија;
 • Компресијата го поддржува сензомоторниот систем и на тој начин ја активира стабилизацијата на мускулите во коленото;
 • Има вградено гел перниче во облик на прстен кое ја растеретува пателата;
 • Странично се поставени фишбајни за дополнителна поддршка и стабилност на коленото;
 • Материјалот е антибактериски, кој спречува создавање на непријатни мириси.

Големина

Медицински индикации

 • Повреда и оток на коленото;
 • Тендомиопатија;
 • Болка во колено предизвикана од воспалениe;
 • Мекоткивни иритации после повреда или операција;
 • Остеоартритис на колено.

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Еластичен стегач за колено – Genu Sensa – Ottobock.”
Shopping Cart