• Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден
  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб


  Партиципација:
  10%

  Надлакотниот корективен апарат овозможува контролирана мобилизација во лакотниот зглоб. Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација. Лесно постигнува контролирана мобилизација во лакотниот зглоб на потребниот степен.

  * Се прилагодува на сите големини и страни (лева/десна).

   
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб (Редерсман)
  Оваа индивидуална надлакотна ортоза со механизам во лакотниот зглоб овозможува контролирана мобилизација на лакотниот зглоб и решавање на контрактури. Можни се две изведби. Разликата е во механизмот во зглобот каде зголемувањето на аголот на екстензија на лактот може да биде степенесто во чекори, кога со секој чекор на поместување добиваме 10 степени на агол на екстензија или континуирано кога регулирањето на овој агол е со навојно вретено.
  Изработена е од термопластичен материјал со лепливи ленти по индивидуална мерка на пациентот.

  Додај во кошничка
Shopping Cart