Стегач за лакт – Epi Sensa

Шифра: 2405OBA Категории: , Ознака:

2.660,00 ден

 • Стегачот за лакт Epi Sense – Ottobock е изработен од компресивен материјал кој го стабилизира зглобот;
 • Ја подобрува циркулацијата и помага во намалување на оток и изливи во зглобот;
 • Ја намалува болката и ја подобрува функционалноста на зглобот;
 • Во материјалот има антибактериски влакна кои спречуваат создавање на непријатни мириси при долготрајно носење;
 • Има интегрирани силиконски влошки кои прават микромасажа.

Големина

Медицински индикации

 • Иритации на лакотна регија;
 • Тениски лакт (латерален епикондилитис);
 • Голферски лакт (медијален епикондилитис);
 • Тендомиопатија во лакотна регија;
 • Мекоткивни заболувања (хроничен бурзитис);
 • Зглобни изливи периартрикуларни отоци (во случај на остеоартритис или артритис).

Напомена

 • Проверете дали производот одговара на вашата големина.
 • Овој производ се користи по препорака на лекар само за дадените индикации и не може да се комбинира со кој било друг производ.

Коментари

Се уште нема коментари.

Впишете прв коментар за “Стегач за лакт – Epi Sensa”
Shopping Cart