• Надлакотни ортози

  Имобилизатор за рамо

  1.750,00 ден
  • Имобилизаторот за рамо, изработен од материјалсо висока удобност и цврстина;
  • Прави имобилизација и стабилизација на рамото и надлактицата и ја намалува болката;
  • Се фиксира и прилагодува со помош на лепливи ленти;
  • Се користи при скршеници на рамо и надлактица, луксации и сублуксации на рамо и кај постоперативни состојби.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Имобилизатор за рамо

  1.240,00 ден
  • Имобилизаторот за рамо изработен од материјал со висока удобност и цврстина;
  • Прави имобилизација и стабилизација на рамото и надлактицата и ја намалува болката;
  • Се фиксира и прилагодува со помош на лепливи ленти;
  • Се користи при скршеници на рамо и надлактица, луксации и сублуксации на рамо и кај постоперативни состојби.
  Одбери опции
 • Надлакотни ортози

  Неопренски стегач за рамо

  1.130,00 ден
  • Неопренски стегач за рамо кој овозможува заштита, затоплување и поддршка на рамото;
  • Се користи кај хронична болка во рамо, при спортски активности и посттрауматски состојби.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Ортоза за рамо – Omo Neurexa

  12.976,00 ден
  • Omo Neurexa служи за стабилизација на рамото после мозочен удар;
  • Мозочниот удар или повредите на централниот или периферниот нервен систем можат дa доведат до парализа на рамото;
  • Се јавува болка и отежнато движење на раката;
  • Една од причинита за таа болка во рамото е делумната дислокација на главата на хумерусот од рамениот зглоб;
  • Omo Neurexa го подобрува налегнувањето на главата на хумерусот во чашката на рамениот зглоб со што  се ублажува причината за болката;
  • Тоа помага рамото да се стабилизира и правилно да функционира;
  • Omo Neurexa ортозата значително ја ублажува болката и ја подобрува целокупната положба на телото.
  Одбери опции
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Корективниот апарат се користи при конзервативен третман кај дислокации на зглобот на лактот во процесот на рехабилитација, при контрактури, третман на скршеници на латералниот или медијалниот епикондил, постоперативна имобилизација;
  • Овозможува контролирано движење во зглобот на лактот со помош на степенест регулатор.
  Додај во кошничка
 • Индивидуални производи

  Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  2402 | Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  Партиципација: 10%

  • Индивидуална ортоза која се користи за стабилизација и заштита на зглобот на рамото при дислокации на рамото, фиксации после операција и третман со гипс кај фрактури на горниот дел на хумерусот;
  • Ортозата е изработена од термопластичен материјали со дебелина зависно од потребата на пациентот;
  • Обликот и димензиите се изработуваат по индивидуален отисок на пациентот, со што се овозможува дозиран притисок точно во регијата каде што е потребно за попрецизно фиксирање во споредба на сериските ортози од овој тип.
  Додај во кошничка
 • Надлакотни ортози

  Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  6.229,00 ден

  2402 | Пасивна надлакотна ортоза од пластична маса

  Партиципација: 10%

  • Ортоза од пластична маса, се препорачува при скршеници и повреди на надлактица и рамо;
  • Изработена е од пластична маса за цврста потпора и мек внатрешен дел за поголема удобност;
  • Прави фиксација и имобилизација на надлактицата при што ја намалува болката.

   

  Додај во кошничка
 • Лакт

  Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  7.919,00 ден

  2401 | Надлакотен корективен апарат со механизам за корекција во лакотен зглоб

  Партиципација: 10%

  • Надлакотен корективен апарат изработен од пластика со интегрирани ленти кои овозможуваат бандажа на целата рака;
  • Се препорачува при скршеници, контрактура на зглоб, луксации како и за постоперативна стабилизација и имобилизација;
  • Лесно се постигнува контролирана имобилизација на зглобот на лактот во потребниот степен и претставува идеална алтернатива за конзервативниот гипс;
  • Едноставно е подесува и има удобни меки потпори на лежиштето на раката.
  Одбери опции
Shopping Cart